Planera garagebygge

By: rnn.yqe. | Date: 7.03.2016 | Categories: Bilar, Tips

shutterstock_109856006

Har man en bild man lägger ned mycket tid, energi och pengar på vill man ju inte att den ska stå ute i ur och skur och utsättas för allt möjligt som vädret kan åstadkomma. En fin bil förtjänar helt enkelt ett fint garage.

Antingen så har man ett garage men det är inte optimalt för bilen eller så saknar man ett helt och hållet, vi utgår från att man inte har ett garage alls så kan man följa tipsen i artikel från den mest grundläggande planeringen.

Till att börja med ska man tänka på placeringen. Ett garage kan antingen vara en helt fristående byggnad eller kan sitta ihop med huset. Kan man bygga ett som sitter ihop med huset kan man räkna med en hel del fördelar, men tyvärr är inte detta möjligt för alla.

Nästa steg i planeringen gäller huruvida man ska bygga ett varm- eller kallgarage. Skillnaden är helt enkelt om det är isolerat och ventilerat eller inte. Vill man vara där inne och arbeta och meka är det helt klart fördelaktigt med ett varmgarage, men det kommer att kosta mer.

Storleken är också bra att tänka på. Vill man bara kunna förvara bilen där behöver man inte mycket mer utrymme än bilen tar, men har man planerat att kunna arbeta därinne samtidigt måste man ju lägga till ett antal kvadratmeter.

Detaljerna kan man ganska snabbt börja tänka på också, och en av de viktigaste detaljerna för ett garage är såklart garageporten. Det finns olika modeller att använda sig av men det bästa är en typ som kan använda sig av en automatisk mekanism för att öppna och stänga porten med fjärrkontroll. En annan detalj är belysningen, självklart kommer man behöva någon typ av belysning på insidan, men det kan även vara praktiskt och snyggt med någon form av lampa på utsidan.

Slutligen bör man vara medveten om att garage är något som nästan alltid kräver ett bygglov. För att få detta måste man vända sig till byggnadsnämnden i sin kommun.